top of page
Buscar
  • Foto del escritorMIQUEL ÀNGEL LLOMPART AMELLER

Despedint el 2020

Un any més toca a la fi. No vull convertir aquesta web amb aquesta entrada en un lloc més on despotricar sobre el 2020. Pobre, ell no ens ha fet res al cap i a la fi, si ho pensam bé, senzillament li hem penjat l'etiqueta d'un mal any en molts sentits, un any per oblidar per moltes famílies, parelles, feines, economies,... però com tots els que em coneixeu ja sabeu, davant les dificultats sempre em surt l'actitut de treure'n quelcom positiu de tot plegat, i en aquesta línea de pensament tan sols puc valorar el 2020 com un any en el que se'ns han plantejat molts de reptes a tots els nivells, familiars, socials, econòmics, laborals,... se'ns han remogut les bases, la relativa tranquil.litat que per altra banda sovint no tothom valorava o apreciava en la seva justa mesura (però si ho fa ara que l'ha perduda...).


Aquests passats 12 mesos ens han donat l'oportunitat d'afrontar situacions que ens han fet créixer, ens han fet repensar el que feim i com ho feim, amb qui passam el temps i amb qui no i perquè, ens ha fet repensar "el temps" aquest constructe tan livià i feixuc alhora i la seva importància. Tothom ho haurà viscut d'una manera diferent. A algunes famílies els ha tocat viure el costat més dur a nivell de salut, havent-se de despedir per sempre de familiars estimats i d'una forma molt poc humana, sense contacte, sense poder-se despedir... no puc ni imaginar-me aquesta sensació i lo dura que deu ser... a tots/es vosaltres us envio la més forta de les aferrades per poder fer front a aquestes pèrdues.


Son molts els llocs on tothom deixa el seu anàlisi del 2020 i jo, jo no vull ser un més així que m'aturo aquí tot convidant-vos a fer un darrer exercici enguany, per treurer-li el suc al que ens queda de 2020. Vos convido a la reflexió pausada, amb calma sobre per on duis la vostra vida, sobre quines coses vos han costat més de païr enguany, sobre quines coses vos incomoden i voldrieu canviar de cara a l'any nou, però no en plà la típica llista de bons propòsits que fem cada any i mai acomplim, no, aquesta va de bon de veres, aquesta neix de veure que la realitat que vivim pot canviar d'un minut a l'altre, de que res és etern, de que la vida és un regal, de que la vida no és només la feina, o la parella o els fills,... Gira't enrera i mira d'on vens, i ara pensa, on ets?? Cap a on vas?? Que en vols fer del que et resta de vida? Que necessites per viure? Quina és la font de la teva felicitat? Amb qui desitjes compartir estones eternes, rialles profundes, llàgrimes sinceres i converses que curen...???


Per al SAPS també serà un any de canvis, aquest 2020 tanca un septeni especial i privilegiat en que he pogut anar fent realitat els meus somnis al vostre cosat, al costat de tothom que ha confiat amb mi per recórrer junts una part del camí. Això ha estat tan sols el començament, perque aviat veuràs que al 2021 hi haurà canvis, nou despatx, nova ubicació, i noves formes de fer feina, amb més contacte humà encara i més endinsats a la natura i renovades il.lusions per arribar millor a vosaltres, per arribar més lluny junts i de millor manera. Reinventant la manera de fer psicologia, reinventant l'humanisme, la consciència i la confiança en l'humanitat.


Aquí us deixo una cançó d'un artista que ens ha deixat aquest 2020, una persona que va connectar amb la vida i amb la mort d'una manera especialment humana i conscient, d'aquestes persones que ens deixen gran lliçons de vida i de com afrontar la mort.


Feliç final del 2020, al cap i a la fi un any més a les nostres vides.




45 visualizaciones0 comentarios

Entradas recientes

Ver todo
bottom of page